Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μπιφτέκια κηπουρού


Για 4 μερίδες
Υλικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ φλιτζ. φρυγανιά
  • ¼ φλιτζ. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

Εκτέλεση
Τρίβουμε όλα τα λαχανικά στον τριφτή και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να σταθεί ο κιμάς μίση ώρα σκεπασμένος στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια λεπτά και τα ψήνουμε σε αντικολητικό τηγάνι 3΄ λεπτά κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου